Onderhoud Houten vloeren:

Ook voor het onderhoud van uw vloer bent u bij ons aan het juiste adres.

Indien u uw houten vloer goed onderhoud, gaat deze een leven lang mee, indien u de juiste onderhoudsproducten gebruikt.

Veel houten vloeren zijn al afgewerkt met een (hardwax)olie zoals bijvoorbeeld Osmo hardwaxolie, Woca of Monocoat Masterolie . Ook kan de vloer gelakt zijn of in de was staan. Het onderhoud van een houten vloer bestaat uit een goed dweilmiddel, zoals de Woca of Monocoat natuurzeep of de Osmo Wisch-Fix en goede Woca of Monocoat onderhoudsolie . Het is belangrijk dat het onderhoud past bij uw vloer. Heeft u een gelakte vloer dan kiest u voor producten voor gelakt parket. Wanneer uw vloer nog onbehandeld is kunt u zelf de afwerking kiezen. Wij werken de vloer over het algemeen af met Monocoat Masterolie. Dit is een twee componenten Masterolie dat een zeer sterke bescherm/kleurlaag op uw houten vloer geeft waardoor u, na de behandeling nog heel lang plezier van uw vloer zult hebben.


Onderhoud PVC-vloeren:

PVC vloeren zijn makkelijk in het onderhoud. Voor het reinigen van uw PVC vloer gebruikt u een speciale reiniger. PVC-vloeren zijn gelakt met een speciale PU-lak. Deze lak maakt uw PVC-vloer heel sterk, maar een PVC vloer heeft ook onderhoud nodig in de vorm van een polish. Hiermee zet u kleine krasjes dicht en geeft u uw PVC-vloer een nieuw beschermlaagje. Na de behandeling zal uw PVC vloer een stuk zijn opgeknapt.


Onderhoud Kurk Vloeren:

Omdat een kurk Vloer meestal gelakt is, zijn deze makkelijk te onderhouden

Gebruik voor het schoonmaken van uw kurkvloer een Wicanders of Rigo step cleaner. Is de kurkvloer erg vuil dan kunt u deze intensief reinigen met bijvoorbeeld Rigo Step Strip of Wicanders Power Strip. Daarna moet u de laklaag van uw kurkvloer weer beschermen met de Rigo Step Polish of Wicanders Power polish

Kant en klaar kurk is meestal afkomstig van Wicanders. Voor deze kurkvloeren heeft Wicanders zelf een eigen lijn voor het schoonmaken, intensief reinigen en beschermen van uw kurkvloer.


Onderhoud Laminaat:

Laminaatvloeren zijn makkelijk in het onderhoud: je hoeft ze alleen maar te reinigen. Het is wel belangrijk om met een goede laminaatreiniger schoon te maken die geen laagjes achter laat. U kunt hiervoor de volgende merken gebruiken Quick Step. Lecol of Dr Schutz, ook hebben wij reinigers van ons eigen label.

Dweil uw laminaatvloer niet te nat , anders kan er vocht achter blijven in de naadjes die dan langzaam omhoog gaan staan. Ook raden wij het gebruik van een stoomreiniger ten zeerste af.