De juiste ondervloer voor jouw vloer

Een ondervloer is een laag tussen uw ondergrond en de vloer die u wilt plaatsen. Een ondervloer kan bestaan uit verschillende materialen waaronder hout, houtvezel, rubber en kunststof.

De functie van een ondervloer wordt vaak onderschat. Je ziet er immers toch niets van. Maar een juiste ondervloer kan vele voordelen met zich meebrengen, zoals zorgen voor een fijne leefomgeving. Maar een juiste ondervloer kan ook veel problemen voorkomen, zoals optrekkend vocht of het contact geluid naar de onderburen. Woon je in een appartement woont, dan ben je tegenwoordig verplicht om een gecertificeerde goed geluiddempende ondervloer te gebruiken.

Er zijn er speciale ondervloeren met een goed vochtscherm of een zeer geluid reducerende ondervloer Die kun je gebruiken om je laminaat of parket te beschermen voor het vocht. Bij TipTop Vloeren vind je allerlei verschillende soorten ondervloeren.

Het soort ondervloer dat u nodig heeft hangt onder andere af van het soort vloer dat u wilt gaan plaatsen. Wij hebben ondervloeren voor onder andere: lamelparket, Multi-planken, laminaat, PVC-vloeren, kurkvloeren, tapijt. Of u uw vloer nou vast verlijmd of zwevend gelegd wilt hebben, bij TipTop Vloeren adviseren wij u graag over de aanschaf van de juiste ondervloer.

Elke situatie vereist weer een ander soort ondervloer. Daarbij is niet alleen het soort vloer dat u heeft van belang. Bij de aankoop dient u namelijk ook rekening te houden met een aantal andere factoren. Heeft u een ruwe of oneven ondergrond dan is het egaliserend vermogen van uw ondervloer belangrijk. Heeft u een ruimte met een groot oppervlak of woont u op een verdieping? Dan is het wellicht het overwegen waard om een ondervloer te nemen die loop- en reflectiegeluid absorbeert. Ook moet u rekening houden met vloerverwarming en/of vloerkoeling, deze vereisen een ondervloer die hiervoor geschikt is. Bij een nieuwbouwwoning is een vochtscherm belangrijk i.v.m. overgebleven vocht in uw ondergrond.

Wil je zeker zijn dat je jouw onderburen geen overlast bezorgt? En dat je een ondervloer kiest die voldoet aan de eisen voor geluidsdemping voor appartementen? Dan kan het lastig zijn om zelf uit te vinden welke ondervloeren je het beste kunt gebruiken. En of deze wel goed wil combineren met jouw vloer. Bij ons kun je natuurlijk altijd terecht met vragen over ondervloeren voor parket, laminaat, PVC-vloeren etc. In onze showroom geven wij u de juiste tips en advies voor de juiste ondervloer voor de door u gekozen vloer.